Служба безпеки України повідомила про підозру міністру транспорту рф Віталію Савєльєву, через якого в Крим перекинули майже 300 одиниць ворожої бронетехніки

Як інформують в СБУ, встановлено, що посадовець сприяв міноборони країни-агресора у переміщенні особового складу, озброєння та військової техніки окупантів до кордонів нашої держави та у захоплені райони. Переправлення ворожих колон здійснювали залізничним транспортом через територію тимчасово окупованого Криму.

Співробітники СБУ задокументували, що у період з 26 березня 2021 року до 4 вересня цього року Савєльєв забезпечив перекидання до захопленого півострова майже 300 одиниць ворожої бронетехніки. Серед них - російські танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти і автоцистерни із сотнями тонн паливно-мастильних матеріалів. Саме цю техніку окупанти задіяли на початку повномасштабного вторгнення, зокрема у бойових діях у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.

Для переміщення військових ешелонів було використано понад 250 вагонів.

Санкція статей Кримінального кодексу, за якими звинувачують російського міністра, передбачає покарання до п’ятнадцяти років ув’язнення.