На китайській верфі Hudong Zhonghua спущений на воду контейнеровоз MSC місткістю 24 116 тис. TEU. Судно отримало назву MSC Celestino Maresca.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Це другий із чотирьох 24-тисячників, замовлених MSC на Hudong Zhonghua. Довжина судна становить 399,9 м, ширина - 61,5 м.

Контейнеровоз працюватиме на традиційному судновому паливі з можливістю використання альтернативних видів палива. MSC Celestino Maresca, як і його sistership MSC Tessa, оснащений гібридним скрубером та іншими технологіями, що знижують викиди.

Ще чотири 24-тисячники MSC замовила на іншій китайській верфі Jiangnan Shipyard. Здача їх в експлуатацію очікується наприкінці цього року та у 2023 році.

Зазначається, що MSC продовжує нарощувати свій флот рекордними темпами. Портфель замовлень MSC вже складає 40% від чинного флоту компанії. Це близько 1,76 млн TEU, тоді як сумарна місткість флоту перевізника, що діє, перевищила 4,5 млн TEU. Крім того, компанія продовжує скуповувати контейнеровози на вторинному ринку. Все це разом дає MSC можливість зайняти майже 18% світового ринку.

Наразі світовий портфель замовлень на будівництво контейнеровозів становить 6,5 млн TEU. В основному суди будуть здані в експлуатацію в період з 2023 по 2025 рік.