Італійський залізничний оператор GTS Rail організував прямий інтермодальний маршрут, який стане найдовшим на сьогоднішній день в ЄС. Він з’єднає станцію Барі Ламасіната біля однойменного італійського порту з бельгійським портом Зебрюгге.

Як пише ЦТС з посиланням на Railfreight, перший поїзд на даній лінії вирушить в рейс 11 жовтня. Спочатку щотижнево курсуватиме по одному поїзду в кожному напрямку, з грудня до розкладу додадуть ще два рейси на тиждень.

Поїзд назвали 2SeasTrain, оскільки він сполучає Середземне море з Північним. Очікується, що транзитний час становитиме близько 48 годин для покриття маршруту довжиною 2000 км.

50% вантажів, що перевозитимуться на цій лінії, складатимуть продукти харчування та напої. Також планується до транспортування деревина та пластикові матеріали. Клієнтам запропонують перевезення "від дверей до дверей" і "від терміналу до терміналу".

Відзначається, що це не перший інтермодальний маршрут між портом Барі і Бельгією, оскільки бельгійська Lineas вже має поїзди зі згаданого італійського порту до Антверпена. Однак маршрут від GTS Rail буде більш швидкісним.

Раніше ЦТС писав, що GTS Rail замовив у компанії Alstom 20 електровозів TRAXX DC3 вартістю 74 млн євро.