У Туреччині вчора, 2 жовтня, спущено на воду перший корвет Ada для Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію ВМС ЗС України.

В Стамбулі на військовій верфі підприємства Istanbul Naval Shipyard відбулась церемонія спуску на воду першого корвета Ada MILGEM, який будується на замовлення Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

У церемонії спуску бойового корабля з найменуванням "Гетьман Іван Мазепа" взяв участь командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

"Надважлива для України та її Військово-Морських Сил подія вкотре засвідчує, що в умовах вирішальної війни за нашу незалежність і територіальну цілісність, ми маємо прекрасного друга - Турецьку Республіку. Наше співробітництво отримує ще один вимір - корвет, який вже скоро захищатиме Україну, вільне судноплавство, що безумовно є спільною метою наших країн", - наголосив Неїжпапа.  

Слід нагадати, що у липні минулого року в рамках двостороннього військового співробітництва Україна отримала від Туреччини оновлену версію розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayraktar ТВ2 зі збільшеним радіусом дії для національного флоту, а вже у вересні було закладено кіль майбутнього корвета.