З 1 жовтня українські біженці, які зараз перебувають в Австрії, повинні будуть купувати квитки для проїзду у поїздах і громадському транспорті.

Як повідомляє ЦТС з посиланням на Австрійські федеральні залізниці (ÖBB), з жовтня безкоштовний Not-Ticket Ukraine для поїздів Австрійської федеральної залізниці буде доступний лише для першого в’їзду в Австрію або транзиту (поїзди з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії та Італії).

Українці, які вже перебувають в Австрії, з 1 жовтня мають купувати квитки на потяги ÖBB.

Крім того, у Відні також з 1 жовтня всі українці мають сплачувати за проїзд у громадському транспорті (метро, ​​автобуси, трамваї, залізниця в межах міста).

Дітям до 6 років квиток не потрібен. Учні шкіл мають право на безкоштовний проїзд.

Для провезення собак потрібен буде пільговий одноразовий квиток. При цьому, у вартість річного проїзного квитка входить безкоштовний проїзд собаки та перевезення велосипеда.

Відзначимо, що у Відні і Австрії вже двічі з початку березня подовжували можливість безкоштовного користування громадським транспортом і залізницею для громадян України, які рятуються від війни росії проти України.