Deutsche Bahn представив двоповерховий вагон "Поїзда ідей" (Ideenzug) пасажирського оператора Südostbayernbahn (входить до складу компанії DB Regio). 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Цей переобладнаний вагон навесні 2023 року з'явиться у складі регіонального поїзда, що курсує між Мюнхеном та Мюльдорфом-на-Інні, розташованим неподалік кордону з Австрією.

У новому "Поїзді ідей" реалізовано 10 основних концептуальних розробок.

В одномісному купе першого класу з дверима, що закриваються, є зручне крісло, столик і 27-дюймовий монітор, до якого пасажир може підключити свій ноутбук. Тут створено всі умови для роботи та проведення ділових телефонних переговорів. 

2022-09-innotrans-2022-indeenzug-db-regio-suedostbayernbahn-innenansicht-1__c__db-ag-neomind

Сімейна зона зі здвоєними сидіннями, столиком та місцем для розміщення дитячого візка, одягу та багажу призначена для пасажирів з дітьми. Столи і сидіння свідомо підняті, передбачені також додаткові сидіння, що відкидаються, які в закритому стані мають упори для спини. У цій зоні є великий монітор.

Зона релаксу зі зручними кріслами дозволяє насолоджуватися комфортом та пейзажами за вікном.

inno2210110-4

Зона з кутовим диваном орієнтована великі групи пасажирів. Разом з тим, поділ сегментів дивана столиками і звукопоглинаючими перегородками дозволяє використовувати цю зону і для малих груп. Під диваном достатньо місця для розміщення багажу.

2022-09-innotrans-2022-indeenzug-db-regio-suedostbayernbahn-innenansicht-3__c__db-ag-neomind

Купе відкритого типу з місцями багажу призначені для невеликих груп пасажирів. Ннові спеціально розроблені крісла, оббиті тканиною з покращеною вентиляцією, забезпечують ергономічну підтримку спини.

2022-09-innotrans-2022-indeenzug-db-regio-suedostbayernbahn-innenansicht-8__c__db-ag-neomind

Система інформування пасажирів включає зокрема великоформатні монітори над вхідними дверима. На ці монітори виводиться оперативна інформація про розклад руху поїзда, інфраструктуру на наступній станції, населеність вагонів та наявність вільних місць у них.

Загалом у двоповерховому вагоні розміщено 20 моніторів, частина з яких інтегрована у скління вікон.

Зона комфорту з регульованими кріслами та невеликими перегородками між ними на рівні підголівника дозволяє зберігати приватність пасажирів під час поїздки, простора багатофункціональна зона обладнана для розміщення дитячих колясок, лиж, багажу тощо. Тут також передбачені три відкидні сидіння

Вагон "Поїзда ідей" обладнаний 100 USB розетками для підзарядки смартфонів і планшетів. Пасажирам доступний мобільний радіозв'язок стандарту 5G.

2022-09-innotrans-2022-indeenzug-db-regio-suedostbayernbahn-innenansicht-10-zeichnung-module__c__db-ag-neomind

2022-09-innotrans-2022-indeenzug-db-regio-suedostbayernbahn-innenansicht-7__c__db-ag-neomind

2022-09-innotrans-2022-indeenzug-db-regio-suedostbayernbahn-innenansicht-6__c__db-ag-neomind