З початку повномасштабної війни росії проти України російські загарбники завдали більше 4 тисяч ударів по об’єктам транспортної інфраструктури нашої країни.

Як пише ЦТС, про це повідомила заступниця міністра інфраструктури України Олександра Азархіна.

Також вона нагадала, що під час виконання службових обов’язків гинуть працівники залізничного, автомобільного, річкового та морського транспорту, поштового зв’язку.

За її словами, зараз Міністерство інфраструктури формує перелік інфраструктурних об’єктів щодо пріоритетності їх відновлення.

Про це йшла мова на нараді з Урядовим центром безпеки Польщі та Міністерством транспорту Польщі. "Польща є головним партнером України для логістики оборонної допомоги Україні. Питання безпеки критичної інфраструктури України є також прямим інтересом наших сусідів", - відзначила Азархіна. В подальшому запланована секторальна зустріч на рівні профільних міністерств та установ обох країн з метою визначення шляхів відновлення транспортної інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що уряд України обговорював з провідною будівельною групою Польщі Budimex можливості співпраці у післявоєнній відбудові.