У Берліні показали вагон поїзда ICE L - першого на залізницях Німеччини (DB) швидкісного поїзда ICE, у якому пасажирам забезпечено посадку в одному рівні з платформ висотою 760 мм.

Про це пише ЦТС з посиланням на Stern.

Рамковий договір з іспанською компанією Talgo на постачання 100 пасажирських поїздів далекого прямування, у тому числі для міжнародних сполучень, був підписаний у лютому 2019 року. Одночасно було оформлено замовлення на перші 23 поїзди з локомотивною тягою на суму 550 млн євро.

У поїзді ICE L компанія Talgo реалізувала нові стандарти безбар'єрного середовища, що створюють зручності не лише пасажирам з обмеженою мобільністю на інвалідних кріслах, а й подорожуючим із габаритним багажем, дитячими візками чи велосипедами.

Перші поїзди ICE L почнуть курсувати в сполученні Берлін - Амстердам восени 2024 року. З 2026 року вони обслуговуватимуть туристичні маршрути на острів Зільт та альпійський курорт Оберстдорф.

Потяг ICE L, розрахований для руху з максимальною швидкістю 230 км/год, складається з 17 вагонів, включаючи хвостовий з кабіною керування, та багатосистемного локомотива, що забезпечує можливість обслуговування міжнародних сполучень.

У поїзді довжиною 256 м - 562 місця, у тому числі 85 першого класу і 477 - другого.

Комфорт у поїздці гарантують крісла нової конструкції, широкосмуговий доступ до мережі Інтернет, шибки, що пропускають сигнал мобільного зв'язку, окремі зони для сімей з маленькими дітьми, вагон з баром, система інформування пасажирів, кілька сценаріїв освітлення салонів залежно від часу доби.

У кожному поїзді виділено місця для перевезення великогабаритного багажу, восьми велосипедів та спортивного інвентарю.

704x396

n2210056-1