Кабінет міністрів України скасував необхідність повертати кошти, одержані аграріями в межах програми держпідтримки будівництва елеваторів, якщо ці активи були знищені внаслідок воєнних (бойових) дій, спричинених військовою агресією рф в Україні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 27 серпня, проте її текст з’явився на сайті Кабміну 30 серпня.

Уточнюється, що підприємство або сільгоспвиробник не повинен повертати бюджетні кошти, одержані ним у межах держдопомоги за згодом знищені росіянами зерносховища, якщо може документально підтвердити факт їхнього руйнування. Для цього аграрій має володіти складеним в установленому порядку документом про обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок військової агресії рф.

Аграрії звільняються від повернення держдопомоги внаслідок агресії рф за неможливості використання за цільовим призначенням об’єкта та/або об’єкта зі зберігання та переробки зерна, вартість якого була частково відшкодована, у зв’язку зі втратою, знищенням або пошкодженням такого об’єкта.

Згідно з чинними правилами використання коштів держпідтримки, її одержувачі зобов’язані повернути отриману держдопомогу в разі, якщо вони продали або використали протягом перших трьох років не за цільовим призначенням зерносховища, збудовані за підтримки держави.