У Литві завершили будівництво більш ніж 500-кілометрового фізичного бар'єру на кордоні з республікою білорусь, повідомили в компанії EPSO-G, яка реалізує проект.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

 "Цими вихідними команда підрядників, сформована EPSO-G, встановила останні заплановані сегменти огорожі на кордоні", - повідомив BNS менеджер з комунікацій компанії Антанас Бубняліс.

Протяжність огорожі з колючим дротом становить 502 км.

Загальна протяжність кордону Литви з білоруссю - 679 км, у тому числі понад 100 км проходить берегами річок і озер.

У 2021 році з білорусі до Литви нелегально прибули майже 4,2 тис. осіб. Понад 13 тис. іноземців було повернуто при переході кордону із серпня 2021 року. Деякі з них неодноразово намагалися в'їхати до Литви. Останнім часом кількість біженців, які намагаються перетнути литовський кордон, знову збільшилася. Литва звинувачує в організації потоку мігрантів владу білорусі і називає це гібридною атакою. 

Раніше паркан на кордоні з білоруссю побудували в Польщі, де також зіткнулися з потоком нелегальної міграції. Після зведення загородження, як зазначив у липні заступник голови МВС Польщі Мацей Вонсік, міграційний тиск на польському кордоні зменшився у 20 разів порівняно з 2021 роком.