Міністерство інфраструктури України спільно з Міністерством цифрової трансформації презентували Реєстр пошкодженого та знищеного майна - єдину базу даних, яка міститиме інформацію про усю житлову, транспортну та соціальну інфраструктуру, яка постраждала внаслідок російської військової агресії.

Як пише ЦТС, про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Міністр відзначив, що Реєстр буде використовуватися для надання громадянам компенсацій за пошкоджене житло, а також для планування та управління процесом відбудови.

"За півроку повномасштабного вторгнення ворог завдав прямих збитків інфраструктурі України на 113,5 млрд доларів. Зараз це попередні розрахунки, які ми робимо спільно з Київською школою економіки та експертами Світового банку. У Реєстрі уся ця інформація буде детально обрахована та верифікована", - заявив Кубраков.

"Наступний етап - за підтримки донорів та партнерів, спільно з коаліцією громадських організацій RISE Ukraine плануємо запустити розробку усіх модулів системи. Система має стати єдиним антикорупційним інструментом державного управління, забезпечити прозорість та ефективність відбудови та координацію з міжнародними партнерами", - додав очільник МІУ.

Нагадаємо, що напередодні керівники транспортних відомств України і Великої Британії підписали Спільний план дій для допомоги у відновленні транспортної інфраструктури України.