Найбільший авіаперевізник Австралії - авіакомпанія Qantas - у 2022 фінансовому році скоротив чистий збиток майже вдвічі.

Як повідомляється в прес-релізі авіакомпанії, на який посилається Інтерфакс-Україна, чистий збиток за рік, що завершився 30 червня, склав 860 млн австралійських дол. (600 млн дол. США) порівняно з 1,69 млрд австралійських дол. у попередньому фінроці.

Виручка авіаперевізника підскочила на 53,5%, до близько 9,1 млрд австралійських дол. на тлі збільшення пасажиропотоку після пандемії коронавірусу.

Чистий борг Qantas станом на 30 червня скоротився до 3,94 млрд дол. з піку, зафіксованого під час пандемії, в 6,4 млрд дол.

Авіаперевізник, як і минулого року, вирішив не виплачувати річні дивіденди, але повідомив, що направить 400 млн дол. на зворотний викуп акцій.

Qantas також повідомила, що з квітня прийняла на роботу понад 1,5 тис. нових співробітників після різкого скорочення персоналу під час пандемії.

Раніше ЦТС писав, що Qantas Airways попросила співробітників офісів, включаючи управлінську ланку, попрацювати вантажниками та водіями в аеропортах через брак персоналу.