Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про те, що Міністерство інфраструктури готує і невдовзі презентує проєкт електронної черги на кордоні в рамках митної реформи.

"Вчора парламент ухвалив законопроєкт про зміни до Митного кодексу, які максимально наближають українське митне законодавство до законодавства ЄС, фактично відкриваючи дорогу до підписання митного безвізу. Україна почне обмінюватися митною інформацією з 36 країнами в режимі реального часу, і це буде надзвичайно важливий проєкт зі знищення схем та корупції на митниці", - заявив Шмигаль, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Він додав, що що Міністерству інфраструктури та Міністерству закордонних справ доручено активізувати процес переговорів щодо відкриття спільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС.

Крім цього, за словами прем'єра, Мінінфраструктури вже найближчим часом представить проєкт впровадження електронної черги на кордоні.

Також буде створено сучасні майданчики для вантажних авто поблизу пунктів пропуску на кордоні.

Нагадаємо, що сьогодні було запущено повноцінну роботу оновленого пункту пропуску Краківець-Корчова на кордоні України та Польщі.