"Нова пошта" розпочала співпрацю з Держслужбою з надзвичайних ситуацій України по декількох напрямках.

Про це повідомляється в інформації, поширеній компанією у вівторок, передає ЦТС.

Зокрема, поштовий оператор буде здійснювати логістичну підтримка та матеріально-технічне забезпечення рятувальних бригад. 

"Співпраця з ДСНС - один із наших пріоритетних напрямів, адже саме рятувальні бригади першими приїжджають на місце трагедії, дістаючи людей з-під завалів знищених будівель, а на плечі піротехнічного підрозділу лягає розмінування рекордних площ. Тож наше завдання - допомагати рятувати життя", - зазначив керівник гуманітарного напрямку "Нової пошти" Андрій Григоров.

Один партнерство НП та ДСНС полягає в матеріально-технічному забезпеченні рятувальних бригад. "ДСНС України готує списки необхідних товарів, від електронних приладів - до автомобілів, а компанія займається їхнім пошуком, придбанням та доставкою", - йдеться в повідомленні "Нової пошти".

Що стосується логістичної підтримки, ДСНС України може безкоштовно відправляти необхідні вантажі.

"Завдяки співпраці з "Новою поштою" організовано доставку станцій очищення води підрозділам у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. Рятувальники Житомирщини та Запоріжжя отримали бензорізи, а на Київщину вирушило пожежно-технічне оснащення. Усього перевезено понад 15 т вантажів", - розповів директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький. 

Загалом компанія в рамках гуманітарного напрямку співпрацює з 300 волонтерськими організаціями та вже доставила безкоштовно 61 800 відправлень.

Читайте також "Нова Пошта" планує до кінця року розпочати роботу в Польщі