На пунктах пропуску через державний кордон у Львівській області планують запровадити електронну чергу та облаштувати майданчики тимчасового відстою для вантажівок.

Про це повідомив заступник голови обласної військової адміністрації Юрій Бучко, інформує ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Зараз в Україні запущено єдиний пілотний проект - це в Закарпатській області. Там вона (е-черга - Ред.) працює в тестовому режимі. Наступним об'єктом, напевно, стане "Краківець", - сказав він на брифінгу у медіа-центрі "Україна".

За словами Бучка, на кожному пункті пропуску в області будують майданчики для відстою вантажних транспортних засобів, що є першим кроком для електронної черги.

"Машина заїжджає, отримує квиток, вона має вже свій номер, на табло при виїзді буде видно, коли слід виїжджати. Але це поки що лише плани. Зараз ми робимо місця для відстою, які надалі служитимуть майданчиками для електронної черги", - уточнив. він.

Як зазначив заступник голови ОВА, е-черга буде платною. При цьому він висловив припущення, що на пункті пропуску "Краківець" вона почне працювати восени поточного року.

Раніше в МІУ повідомляли про те, що оновлення пункту пропуску "Краківець-Корчова" дозволило на 50% збільшити пропуск до Польщі вантажівок.