У неділю, 31 липня, на залізничну станцію "Каланчак" у Херсонській області прибув ешелон із військовою технікою та боєприпасами окупантів.

Про це з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє Інтерфакс-Україна.

"О 8 годині ранку наступного дня рашисти розпочали розвантаження ешелону. Очевидно, з метою маскування процесу розвантаження та захисту від ударів HIMARS окупанти застосували потужні засоби задимлення. Приблизно об 11:20 в районі робіт пролунав вибух. Точно визначити його природу не вдалося через щільну димову завісу", - зазначається у повідомленні ГУР МОУ.

Як зазначається, одразу після вибуху ешелон без попередження розпочав рух у бік Криму, а особовий склад у паніці розбігся.

"Ймовірно, вибух став наслідком необережного поводження з боєприпасами під час розвантаження або пожежі, що виникла як наслідок невмілого використання піротехнічних засобів у ході створення димової завіси", - написали в українському розвідувальному управлінні.

Крім того, в ніч із 29 на 30 липня українські військові поцілили по російському залізничному ешелону, який прибув на станцію "Брилівка" (Херсонська область). Він налічував понад 40 вагонів із живою силою, технікою та боєприпасами.