Велика Британія найближчим часом передасть Україні кілька військових кораблів, повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ми відвідували військово-морський корабель, який найближчим часом буде переданий Україні. На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки: вони керують кораблем, вони керують зброєю. Таких кораблів буде кілька", - сказав Пристайко.

Він додав, що зараз Україна потребує протимінних кораблів.

За словами Пристайка, може йтися про передачу більше двох кораблів.

"Два - це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які зараз знаходяться на озброєнні Військово-морських сил Її Величності, вони будуть перероблені, оновлені, і додане спеціальне обладнання, яке нам потрібне. Але це не тільки два кораблі. У них є більше того ж класу, і на кораблях, що діють, зараз проходять навчання наші офіцери та моряки", - розповів дипломат.

Нагадаємо, ЦТС писав, что Королівський військово-морський флот Великої Британії ще в серпні минулого року планував передати Україні два протимінні кораблі класу Sandown. Ці кораблі підтримували операції на Близькому Сході навколо Британії та виконували обов'язки НАТО у водах Північної Європи та Середземного моря.