Один з найбільших світових поштово-логістичних операторів, німецька компанія DHL оголосила про те, що з 1 вересня поточного року припинить доставку в росії.

Як пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс, ще на початку березня DHL призупинила імпортні транспортні перевезення до рф. З початку ж осені компанія припиняє доставку в межах території країни-агресора.

Рішення про припинення надання послуг з експрес-доставки вантажів і документів у рф було прийнято єдиним акціонером компанії, німецькою Deutsche Post DHL, "у зв'язку з істотними технічними складнощами, пов'язаними з функціонуванням інформаційних систем та інфраструктури, глобальної операційної структури, а також законодавчими обмеженнями".

Уточнюється, що дочірнє російське АТ "ДХЛ Інтернешнл" більше не матиме доступу до глобальної інформаційної системи DHL Express, яка забезпечує автоматизацію процесів надання послуг експрес-доставки. Це означатиме неможливість для російських клієнтів створити або розмістити нові заявки на доставку документів та вантажів територією рф в глобальній інформаційній системі DHL Express.

Разом з тим, після 1 вересня АТ "ДХЛ Інтернешнл" продовжуватиме доставку відправлень з рф за кордон.