Кабінет міністрів України у п'ятницю схвалив проект Угоди з урядом Республіки Гватемала про взаємне скасування візових вимог.

Як пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна, про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Положеннями проекту Угоди передбачається можливість здійснення громадянами України та громадянами Гватемали взаємних безвізових поїздок строком до 90 днів протягом 180 днів", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що згідно з Угодою, між Україною та Гватемалою встановлюється взаємний режим безвізових поїздок усіх категорій громадян на постійній основі.

"Україна та Гватемала мають дружні та партнерські відносини. Гватемала твердо підтримує наш уряд у протидії російській агресії. Коли безвізова угода набуде чинності, це дозволить посилити контакти між людьми, сприятиме розвитку бізнесу, культурних обмінів, туристичних подорожей", - заявив міністр зовнішніх справ України Дмитро Кулеба за підсумками схвалення проекту угоди на засіданні уряду

У дипвідомстві додають, що громадяни України користуються можливістю безвізового в'їзду до Гватемали з 2009 року згідно з одностороннім рішенням гватемальської сторони.

"Для громадян Гватемали сьогодні діє візовий режим в'їзду в Україну, зокрема е-Віза. Нова угода дозволить закріпити взаємний безвіз на постійній основі", - підсумували в МЗС.

Читайте також У Гватемалі вперше за 14 років планують відновити залізничні перевезення