Вантажообіг у латвійських портах у першому півріччі 2022 року досяг 23,58 млн тонн, збільшившись на 15,2% порівняно з 2021 роком (в еквіваленті 3,1 млн тонн вантажів).

Про це пише ЦТС з посиланням на Логіст.Today

Це збільшення відбулося переважно за рахунок залізничних транзитних вантажів з Казахстану, особливо вугілля.

Дані, опубліковані Міністерством транспорту Латвії 19 липня, показують, що загальний обсяг залізничних вантажів, перевезених за перші шість місяців року, досяг 12,2 млн тонн, збільшившись на 17,6% порівняно з тим же періодом минулого року.

У міністерстві транспорту Латвії пояснили, що "збільшення залізничних перевезень переважно пов'язане з перевезенням вугілля з Казахстану. Крім того, обсяг нафтопродуктів, перевезених залізничним транспортом, скоротився до 2,16 млн тонн, що відповідає зменшенню на 35%. Однак обсяг перевезених зернових вантажів збільшився, а не зменшився, досягнувши 2,03 млн тонн, що на 11% більше, ніж у 2021 році".

З початком війни в Україні транспортна логістика Латвії також різко змінилася внаслідок європейських та американських санкцій. З одного боку, вантажопотік із рф продовжує знижуватися (переважно нафта, добрива і метали), а обсяг вантажів із рб залишається незначним (переважно ліс). З іншого боку, за даними Латвійських державних залізниць, значно збільшилися вантажні перевезення із Центральної Азії.

Зокрема, вантажопотік із Казахстану збільшився у 72 рази порівняно з першим півріччям 2021 року, а обсяг перевалки сягнув 2,46 млн тонн, тоді як за аналогічний період минулого року він становив близько 34 тис. тонн.

Крім того, латвійські порти, як і раніше, відіграють роль у перевезеннях у Центральній Європі, а контейнери до Китаю та Південної Кореї, як і раніше, проходять транзитом через порти країни.

В управлінні Латвійських залізниць заявили, що вантажний транспорт у всьому світі зазнає кардинальних змін. Наприклад, вантажі, які раніше обробляли балтійські порти у Фінській затоці та російські порти, тепер перенаправляються в інші транзитні коридори, у тому числі в Латвію.

Ансіс Зелтінш, генеральний директор Ризького вільного порту, пояснив, що Казахстан, який до війни покладався на російські порти на Чорному та Балтійському морях, тепер звертає увагу на інші транспортні коридори до Європи.