ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" провело ремонт завантажувальних залізничних колій №3-4 в агломераційному цеху №1, що дозволить підрозділу працювати без позапланових зупинок.

Про це пише ЦТС з посиланням на Металург.

Зазначається, що ці колії є невід’ємною частиною технологічного процесу виробництва агломерату і мають важливе спеціальне призначення. Саме на них готова продукція, в даному випадку агломерат, завантажується у залізничні вагони.

"Через вік і значну зношеність вони тривалий час були "вузьким місцем" в АЦ № 1 і ставали причиною сходу вагонів. Це, в свою чергу, спричиняло зупинку агломераційних машин цеху, бо виготовлений агломерат потрібно одразу вантажити та відправляти у подальше використання", - йдеться в повідомленні.

Відремонтувати ці колії під час звичайної роботи цеху робітники не могли, оскільки б довелося працювати під гарячим агломератом.

"Таку можливість нам дала тимчасова зупинка АЦ № 1. Працівники демонтували самі колії та підготували місця під укладання нового залізничного полотна, а потім і змонтували нове", - розповів в.о. начальника агломераційного цеху № 1 Іван Тимошенко. 

 Загалом в цеху укладено майже 350 метрів двох залізничних колій та більш ніж 600 дерев’яних шпал.