Сумарний пасажиропотік міжнародних аеропортів Азербайджану в червні досяг 530 тис. осіб, що становить 96% від показника допандемійного 2019 року.

Усього за перше півріччя 2022 року в аеропортах країни було обслужено понад 2 млн пасажирів, повідомляє ЦТС, посилаючись на Авиатранспортное обозрение.

Базові авіаперевізники найбільшого аеропорту країни - бакинського аеропорту імені Гейдара Алієва - авіакомпанія AZAL та її низькобюджетний підрозділ Buta Airways з початку року перевезли 618 тис. та 201 тис. пас. відповідно. З них 457 тис. - пасажири міжнародних рейсів, що становить 36% від загального обсягу міжнародних перевезень, повідомили у прес-службі AZAL.

У червні в аеропорт Баку здійснювали регулярні рейси 24 іноземні авіакомпанії. Цього місяця з Маската (Оман) відкрила прямі рейси авіакомпанія Salam Air.

До десятки найпопулярніших міжнародних напрямків із Баку у червні увійшли Стамбул, Москва, Дубай, Тбілісі, Анталья, Абу-Дабі, Ер-Ріяд, Анкара, Шарджа та Мінськ.

Тим часом, як решта Європи переживає авіаційний бум, ірландський лоукостер Ryanair прибрав зі своєї системи бронювання будь-які згадки про українські міста.

Читайте також Авіація в Європі після пандемії: Черги, скасування рейсів та нестача персоналу