У Німеччині у четвер почався страйк докерів, який триватиме до 6 ранку суботи, - протестувальники вимагають підвищення зарплати.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Loadstar.

Переговори між профспілкою ver.di, що об'єднує 12 тисяч портовиків, та Центральною Асоціацією німецьких портових компаній (ZDS), що представляє інтереси роботодавців, вкотре провалилися.

Як заявив головний переговорник від ZDS Ульріке Рідель, припинення роботи з боку докерів є безвідповідальним, і дві доби простою навряд чи доречно називати "попереджувальним" страйком. 

Головний переговорник з боку ver.di Майя Швігершаузен-Гют, у свою чергу вимагає "реального" підвищення зарплати, назвавши отриману профспілкою пропозицію недостатньою "на тлі невпевненого економічного розвитку".

Це вже третій і найтриваліший попереджувальний страйк, і він загрожує посилити затори на терміналах у Гамбурзі, де судам доводилося чекати на постановку до причалу до 14 діб і до страйку.

Зазначається, що лінії переорієнтують судна з Гамбурга, Бремерхафена та Вільгельмсхафена на інші порти. Але якщо Гданськ, Зебрюгге та Фелікстоу готові прийняти німецькі контейнери, то в Роттердамі та Антверпені такої можливості може і не бути, враховуючи затовареність терміналів.