У Греції відкрився для судноплавства Коринфський канал, який був закритий протягом 18 місяців після серії зсувів берегів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Сіньхуа.

Весь цей час на каналі проводилися ремонтні, берегоукріплювальні роботи. Восени ремонтні роботи на каналі продовжаться.

Канал буде відкритий для морських суден у період літньої навігації та знову закриється на початку жовтня для проведення другого етапу робіт.

Наступного року канал відкриють на літній період та закриють для повного завершення реконструкції.

Крім відновлення від зсувів та берегоукріплення, проект реконструкції включає зведення огорож та будівництво асфальтованої пішохідної доріжки довжиною 3,5 км вздовж каналу для туристів.

За даними адміністрації каналу, за перший тиждень роботи у липні через Коринфський канал пройшло майже 400 суден, у жовтні очікується близько 7 тис. проходів.

Безшлюзовий канал, проритий через Корінфський перешийок і Пелопоннес, що з'єднує півострів з центральною материковою Грецією, був побудований в 1881-1893 роках. Його довжина досягає близько 6,3 км, ширина біля основи становить 24 м при глибині 8 м. Незважаючи на те, що сучасним великотоннажним судам неможливо проходити таким каналом, ним користуються невеликі судна. Канал є також унікальною туристичною пам'яткою.