Оператор інфраструктури залізниць Італії (RFI) оголосив тендер на будівництво залізничної лінії у міжнародний аеропорт Венеції імені Марко Поло, один із найбільших у країні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Згідно з проектом вартістю 467 млн ​​євро, намічено збудувати двоколійну лінію завдовжки близько 8 км, з яких 3,4 км пройдуть у тунелі.

Проект фінансується урядом Італії у рамках національного плану відновлення та сталого розвитку (PNRR).

Двоколійна ділянка починатиметься на лінії Местре-Трієст, пройде вздовж під'їзної автомагістралі до аеропорту, а потім через тунель вийде на підземну станцію під терміналом.

Спорудження нової лінії намічено завершити до початку зимових Олімпійських ігор 2026 року, які пройдуть у містах Мілан та Кортіна-д'Ампеццо.

За даними RFI, проект є частиною стратегії FS Group щодо покращення залізничного сполучення з аеропортами Італії з метою відновлення туристичної галузі країни. Також він покликаний сприяти переключенню пасажирів з автомобільного на залізничний транспорт у сполученні з аеропортом.

До пандемії COVID-19 аеропорт імені Марко Поло був четвертим за завантаженістю в Італії, у 2019 році він прийняв понад 11 млн пасажирів. В даний час до аеропорту можна дістатися рейсовими автобусами і таксі, а також водним транспортом: з Венеції та від островів Лідо та Мурано курсують судна приватної компанії Alilaguna.