На Сумщині у рамках кримінального провадження слідчі поліції Шостки під процесуальним керівництвом Шосткинської окружної прокуратури звернулись до суду із клопотанням, за результатом якого накладено арешт на 42 залізничні вагони, які належать компаніям, що зареєстроваі у країні - агресорі.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Національної поліції України.

"Вагони з товарно-матеріальними цінностями заїхали на територію України ще до початку повномасштабного вторгнення окупантів, і на момент початку війни знаходилися в прикордонній громаді. Через те, що там містилися небезпечні речовини, які могли спричинити надзвичайну ситуацію, їх перегнали подалі від кордону, в малолюдний район", - йдеться в повідомленні.

Пізніше з’ясувалося, що частина вантажу, який був у зазначених вагонах, було розкрадено. За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 191 щодо незабезпечення належного зберігання під час транспортування територією України товарно-матеріальних цінностей. 

У ході слідства поліцейські з’ясували, що вагони належать компаніям, які зареєстровані в країні - агресорі. Крім того, вони були визнані речовим доказом у цьому кримінальному провадженні. 

За клопотанням слідчого Шосткинського районного управління поліції, на них накладено судом арешт.

Приблизна вартість цього майна складає понад 30 мільйонів гривень.

Слідчі дії тривають.