Українські порти на Дунаї у травні збільшили відвантаження зернових на експорт порівняно з квітнем в 1,6 раза, повідомив заступник голови ДП "Адміністрація морських портів України" зі взаємодії з органами влади Дмитро Барінов.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Insider. 

За словами посадовця, минулого місяця дунайські порти відвантажили 1,3 млн тонн, проте це все ще не достатні обсяги, якщо порівнювати з часом до російського військового вторгнення і блокування рф основних портів України.

"У березні порти на Дунаї відвантажили разом лише 400 тис. тонн вантажів, у квітні - 800 тис. тонн, у травні - 1,3 млн тонн, а у червні намагаємося збільшити до 1,5 млн тонн", - сказав Барінов.

Він нагадав, що до війни всі порти України відвантажували 5 млн тонн. "Зараз це менше, ніж третина довоєнних обсягів. Не можна порівнювати морські порти та порти Дунаю", - зауважив заступник голови АМПУ.

На його думку, у довготривалій перспективі можливий варіант побудови великих розвантажувальних комплексів на Дунаї, які дадуть змогу додатково збільшити перевалку, але для цього потрібне відповідне фінансування.