В Оперативному командуванні "Південь" повідомили про нанесення масованого удару по російському гарнізону, що намагався закріпитися на тимчасово окупованому українському острові Зміїний.

Як пише ЦТС, про це йдеться в зведенні про оперативну обстановку на півдні України станом на 13:00 21 червня.

"По острову Зміїний було нанесено зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження, у ході якого те, що рашисти гордо називали острівним гарнізоном, обліковує значні втрати. Військова операція триває і потребує інформаційної тиші до її завершення", - розповіли в Оперативному командуванні "Південь".

Напередодні в соцмережах поширювалася інформація про те, що українські захисники вранці 20 червня завдали потужного вогневого удару по російським загарбникам, що облаштовувалися на захопленому острові. Але офіційних підтверджень цієї інформації не було.

Разом з тим, стало відомо, що ЗСУ нанесли удари по буровим платформам у Чорному морі, які росіяни захопили у України в 2014 році і використовували як для незаконного видобутку газу, так і для воєнної розвідки. На платформах розміщувалися російські військові гарнізони.