Збройні Сили України нанесли удар по буровій платформі "Таврида", повідомив екс-представник президента України в АР Крим Борис Бабін, пише ЦТС.

"Щодо ночної атаки на російських загарбників, які були на острові Зміїний та на захопленій у 2014 році платформі "Чорноморнафтогазу" "Таврида". По-перше, кажуть "Таврида" палає дуже добре. По-друге, і це дійсно важливо, платформа "Таврида" є законною воєнною ціллю, оскільки на ній перебував озброєний російський гарнизон, знаходилася активно працююча станція радіоелектронної боротьби та було (за окремих джерел) розгорнуто російське ППО", - зазначив він. 

Бабін вважає, що знищення платформ "Чорноморнафтогазу", мілітаризованих агресором, вплине на розвиток подій для окупантів в Криму у вимірі енергетики.

"Наразі роспропаганда визнає враження бурової, але пише про "вишку БК-1 на Одеському родовищі" що є грубою помилкою, адже "БК-1" це не вишка як плавзасіб, а платформа (свердловина, точка видобування), на яку її ставлять. Російські пропагандисти також пишуть про 7 зниклих без вісті з 12 осіб що були на борту. Скільки там насправді було вояків агресора - роспропаганда звісно умовчує", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 20 червня, повідомлялося, що Збройні Сили України нанесли удар по так званим "вишкам Бойка" (до них відносяться "Петро Годованець" та "Україна", які росія перейменувала в Крим 1 і Крим 2) - буровим платформам на шельфі Чорного моря, що належать Україні, але які росія захопила у 2014 році та використовувала їх для спостереження над надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки.

Офіційна інформація про масштаби ураження всіх названих об'єктів поки що не озвучувалася. Разом з тим, російські ЗМІ повідомляють про удар ЗСУ по трьом буровим платформам.