У Дарницькому районі, в рамках реалізації проєкту "Перший інклюзивний район Києва" зі створення доступного міського середовища, разпочали роботи з пониження бордюрів на тротуарах.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Київської міської ради.

"У час війни міська влада продовжує реалізовувати проєкти щодо створення безбар’єрного міського середовища задля забезпечення доступності просторів і послуг для всіх без виключення киян та гостей столиці. Кожна міська локація має бути комфортною для пересування маломобільних груп населення, зокрема людей з інвалідністю, велосипедистів та батьків з маленькими дітьми. Повномасштабна російсько-українська війна завадила повністю реалізувати проєкт "Перший інклюзивний район Києва", проте деякі види робіт все ж були виконані цьогоріч", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці 2021 року спільно з громадою було сформовано та передано до Дарницької районної держадміністрації пропозиції зі створення адресного переліка об’єктів для пониження бортового каменю тротуарів та пішохідних доріжок.

Цьогоріч роботи щодо пониження бортового каменю тротуарів та пішохідних доріжок були виконані за адресами: по вул. Дніпровська набережна (перетин з Княжим Затоном) облаштовано шість локацій; по вул. Олени Пчілки, 4, 6, облаштовано чотири локації; по вул. Харківське шосе, 210, облаштовано дві локації.