Всі компанії, що входять до складу "Маріупольської інвестиційної групи", перереєструвалися за новими юридичними адресами у Вінниці та будуть продовжувати діяльність з урахуванням нових умов ведення бізнесу.

Як пише ЦТС із посиланням на офіційне повідомлення УК "МІГ", зокрема, зерновий бізнес Група розвиватиме в напрямку транспортної логістики, трейдингу та експедування. "Наразі основними напрямками розвитку та подальшої діяльності компанії є: організація експорту агропродукції через контейнерний термінал (Рівненська область), через польові термінали на базі індустріального парку у м. Вінниці, через річкові порти України (м. Ізмаїл)", - зазначається в повідомленні.

Згідно з наданою інформацією, керівником "Маріупольської інвестиційної групи" та зернового бізнесу UTA Group є Павло Плотніков, який відповідає за стратегічний розвиток та налагодження операційної діяльності компаній Групи.

Олег Іванюшенко, як співзасновник та довірений управитель МІГ, з весни поточного року займається просуванням інтересів Групи серед іноземних партнерів та формуванням комунікацій з інвесторами.

Морський бізнес ООО "Маритайм Логістикс" (Maritime Logistics), під керівництвом Антона Шапрана, продовжує займатися морською логістикою в місті Одеса та надавати послуги менеджменту морських суден і фрахтового брокерства.

В УК "МІГ" інформують, що морський зерновий термінал "УкрТрансАгро" в Маріуполі внаслідок російської військової агресії зруйнований та непридатний для експлуатації; автотранспорт компанії "УТА Логістик" (зерновози) - згоріли або були вкрадені; землі с/г "Рассвєт" захоплені окупантами; агропродукція клієнтів та трейдерської компанії "СвітАгроТрейд", яка перебувала в силосах терміналу, зіпсована через пожежу та розграбована.

На даний момент жодне підприємство Групи не здійснює діяльність у місті Маріуполь та інших населених пунктах, які наразі непідконтрольні Україні, та не співпрацює з окупаційною владою.

Нагадаємо, що за підсумками 2021 року термінал "УкрТрансАгро" перевалив 358 тис. т вантажів.