До порту Ла-Корунья (Іспанія) прибуло судно з 18 тис. тонн української кукурудзи. Це перша партія українського зерна, яку доставили в цю країну "новим морським маршрутом" через Балтійське море.

Як пише ЦТС із посиланням на УП, в адміністрації іспанського порту проінформували, що судно Alppila зайшло в гавань у понеділок зранку та має бути розвантажене до вівторка.

Це перша партія українського зерна, яка дісталася північно-західної Іспанії морським шляхом, використовуючи "новий морський шлях, відкритий у Балтійському морі, щоб уникнути блокади російськими ВМС портів України на Чорному морі", йдеться в заяві групи виробників кормів Agafac.

"Це лише невелика кількість кукурудзи, але вона відновлює можливість імпортувати все, що тільки можливо, з України", - відзначив директор Agafac Бруно Бід, додавши, що виробники кормів для тварин із групи Agafac щороку закуповували 40% усієї своєї кукурудзи в Україні.

В компанії уточнили, що "невелику кількість кукурудзи вивезли з Західної України вантажівками до Польщі та Румунії", а кукурудзу, яка зараз прибула до Іспанії, завантажили на судно в польському порту Свіноуйсьце.