В районі Василівки (Запорізька область) російські окупанти розгорнули три десятки танків Т-62. Імовірно, в такий спосіб загарбники планують забезпечити контроль над автодорогою Т 0812.

"На Запорізькому напрямку російський агресор нарощує систему вогню. Зокрема, у районі Василівки (35 км на південь від Запоріжжя) розгорнуто до 30 ворожих танків Т-62 як довготривалі вогневі точки", - повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, якого цитує ЦТС з посиланням на Армія Інформ.

Як пише Українська правда, посилаючись на американський Інститут воєнних досліджень (ISW), таким чином ворог, скоріш за все, намагається посилити контроль над трасою Т 0812.

Автодорога територіального значення Т 0812 проходить територією Оріхівського та Василівського районів Запорізької області на південний схід від обласного центру.

Відзначимо, що після того, як з’явилася інформація про те, що росія перекидає в Україну застарілі танки Т-62, військовий оглядач Денис Попович висловив думку, що ці танки можуть бути використані саме як довготривалі вогневі точки. "Цілком можливо, що ці Т-62 - не про наступ, а якраз про оборону. Вкопають їх в землю та перетворять на ДОТ. А 115-мм гармата, якою озброєний цей танк, здатна створити великі неприємності у разі нашого контрнаступу. Практика вкопування танків в землю доволі розповсюджена. Дешево та сердито. І ремонтувати той танк не треба аби тільки гармата працювала", - писав він у Facebook.

Також нагадаємо, що 30 травня радник Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що в Херсонській області при розвантаженні вогнем був накритий російський ешелон з Т-62.