АТ "Укрпошта" відзвітувала про приріст загальної кількості еквайрингових операцій у травні на 28,7% порівняно з квітнем та досягненні 1,2 млн операцій на місяць.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що обсяги карткових операцій збільшуються від початку активної фази війни.

За даними "Укрпошти", зросла кількість угод на один POS-термінал: якщо у квітні один POS обробляв 126 угод, то у травні вже 162.

"Найпопулярнішою залишається послуга поповнення карток через POS-термінали "Укрпошти". Українці у травні поповнили у відділеннях компанії карткові рахунки на суму 135,8 млн грн, приріст порівняно з квітнем становив рекордні 113%. Кількість операцій з поповнення карток у травні зросла на 78,6% і склала 49 тис. Середній чек послуги у травні становив 2,7 тис. грн проти 2,3 тис. грн у квітні та 2,1 тис. у березні", - наголошується в повідомленні компанії.

В "Укрпошті" зазначили, що кількість угод щодо поповнення карткових рахунків у відділеннях компанії зростає третій місяць поспіль: до війни, у лютому, цією послугою українці користувалися 19 тис. разів, у травні кількість оплат зросла до 49 тис.

Крім того, за травень зросла на 31% кількість карткових оплат за товари та послуги у відділеннях "Укрпошти" - до 991,6 тис. операцій проти 755 тис. у квітні.

Зростає також користування послугою зняття готівки з карток через POS-термінали: 172 тис. операцій (приріс 7,8% до квітня) на загальну суму 341 млн грн.

Найбільше послугою зняття готівки з картки користуються у Донецькій та Сумській областях - там приріст за кількістю угод порівняно з квітнем становив 56% та 59% відповідно.

"Таке зростання можна пояснити тим, що у цих областях працюють не всі банківські відділення і не завжди доступні банкомати, щоб зняти готівку. У той час, як у відділеннях "Укрпошти" можна скористатися цією послугою", - наголошують у компанії.

"Укрпошта" входить до ТОП-6 компаній в Україні за кількістю власних POS-терміналів та має 7,5 тис. терміналів у понад 4 тис. автоматизованих відділеннях.