Унаслідок ракетних ударів, завданих російськими військами по території Львівської області увечері 1 червня, було пошкоджено об'єкти залізничної інфраструктури у Стрийському та Самбірському районах.

Як пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна, про це повідомив голова Львівської обласної військово-цивільної адміністрації Максим Козицький.

"Вчора вночі у період з 22:45 по 22:55 ракетних ударів зазнала залізнична інфраструктура у Стрийському та Самбірському районах. Влучили чотири крилаті ракети ворога. Їх запускали з акваторії Чорного моря", - зазначив Козицький.

Об'єкти залізниці суттєво пошкоджені, зазначив він. Багато поїздів затримуються. Фахівці "Львівської залізниці" працюють над відновленням сполучення.

"Є п’ять поранених (3 - у Стрийському районі, 2 - у Самбірському). Чотири людини у стані середньої важкості. Вони у лікарнях області. Одна - має легкі поранення, її не госпіталізовували. Загиблих, на щастя, немає", - додав голова ОВА.

Раніше було відомо про обстріл залізничної інфраструктури лише у Стрийському районі Львівської області.

При цьому керівник "Укрзалізниці" Олександр Камишін наголосив, що інформація про ушкодження Бескидського тунелю не відповідає дійсності.