У Львові відкрили прийом заявок від жінок, які бажають безкоштовно пройти навчання на водіїв автобусів, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, пише ЦТС.

В регіоні вже є понад 1000 вакансій для водіїв. У зв’язку з цим було прийнято рішення безкоштовно навчати жінок навичкам водіння автобусів.

В рамках пілотного проєкту планується підготувати і влаштувати на роботу 100 жінок. Зареєструватися на навчання можна до 1 жовтня.

Як зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської області Олег Забарило, наразі є близько 100 вакансій водіїв на АТП №1, а також близько 80 вакансій водіїв трамваїв та тролейбусів на підприємстві "Львівелектротранс".

"Зараз в АТП всі водії - чоловіки. Відповідно, частина з них є військовозобов’язаними. А законодавство дозволяє бронювати військовозобов’язаних працівників лише на 50%. Тобто, частину водіїв призивають на військову службу й ми відчуваємо гострий брак водіїв", - додав Забарило.