Компанія "Нова Енерджі", що входить до групи Nova ("Нова пошта"), розпочала дрібногуртові продажі дизельного пального на відкритому ринку.

Про це пише ЦТС з посиланням на повідомлення "Нової пошти". Зазначається, що першими покупцями стали українські сільськогосподарські підприємства.

Раніше дана компанія забезпечувала потреби у пальному "Нової пошти" - постачала дизель для заправки автомобілів та генераторів. Як вже інформував ЦТС, це дозволяло "Новій пошті" забезпечувати себе власним пальним на 60%. На цьому етапі "Нова Енерджі" отримала необхідні ліцензії, закупила власні бензовози, інвестувала в мобільні паливозаправники й уклала довготривалі  контракти з виробниками та імпортерами, аби убезпечити логістику від перебоїв в постачанні пального. Серед ключових постачальників - Orlen, Hellenic, "Укрнафта", Vitoil та інші. 

Обсяг інвестицій у створення "Нова енерджі" у 2022-2023 рр. склав 3 млн долл. Найближчим часом компанія планує вдвічі збільшити парк бензовозів. Також у планах - до кінця року вийти на обсяги продажів до 1,5 млн т палива щомісяця.

Нагадаємо, раніше співвласник "Нової пошти" Володимир Поперешнюк говорив, що "Нова Енерджі" також "буде займатися генерацією енергії на регулярній основі, включаючи електрику, генеровану сонцем та газом".