Компанія Siemens Mobility оголосила про план будівництва в Хорсхедсі (штат Нью-Йорк) першого в США заводу, який випускатиме високошвидкісні потяги American Pioneer 220, розраховані на швидкість руху до 354 км/год (220 миль/год) та призначені для майбутньої магістралі Brightline West між Лас-Вегасом та Лос-Анджелесом.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Будівництво цієї високошвидкісної магістралі завдовжки 350 км розпочалося навесні 2024 року і має завершитись у 2028 році.

У травні 2024 року приватний оператор Brightline вибрав компанію Siemens Mobility як кращого постачальника 10 високошвидкісних поїздів для цього проекту. 

Siemens Mobility має намір реалізувати в поїзді American Pioneer 220 низку технічних інновацій, включаючи широке використання цифрових технологій та безредукторної системи тягового приводу, яка дозволить скоротити витрати енергії на 30%.

Поїзд також відрізняється збільшеною шириною кузовів вагонів та безбар'єрним доступом для пасажирів на інвалідних візках, які зможуть безперешкодно переміщатися між вагонами. У його складі передбачено також вагон для вечірок (Party car) з баром.

Вибір міста Хорсхедс, розташованого у південній частині штату Нью-Йорк на сході США, для нового заводу з територією площею 28 тис. м² обумовлений наявністю кваліфікованої робочої сили та розвиненої промисловості.

Інвестиції в завод становитимуть 60 млн доларів.

Штат підприємства налічуватиме приблизно 300 співробітників, включаючи фахівців з монтажу електромеханічного обладнання, контролю якості, управління проектами, тестування, логістики тощо. У штаті Нью-Йорк розташовано близько 1100 підприємств — постачальників американських підрозділів компанії Siemens та штаб-квартира Siemens Mobility у Північній Америці.