Бразильська гірничодобувна компанія Vale та Midrex Technologies домовилися про співпрацю у просуванні технічного рішення для використання залізорудних брикетів на заводах прямого відновлення.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

Компанії підписали відповідну угоду про технічне співробітництво. Вона розширює співпрацю сторін та випробувальні роботи, розпочаті протягом останнього року.

Запатентована технологія брикетування Vale дозволяє виробляти високоякісні залізорудні агломерати у результаті низькотемпературного процесу з використанням розчину в’яжучих речовин.

Як зазначається, початкові результати випробувань показали багатообіцяючі результати використання залізорудних брикетів у процесі прямого відновлення. Після того, як технологія буде успішно продемонстрована на заводах Midrex, партнери планують оцінити можливість створення спільного підприємства для ексклюзивного постачання брикетної технології та обладнання на ринок.

"Ця угода є визнанням одним з провідних світових постачальників технології прямого відновлення потужного потенціалу брикету для декарбонізації світової сталеливарної промисловості", - зауважив гендиректор Vale Едуардо Бартоломео.

За його словами, вона стане початком партнерства, яке відіграватиме вирішальну роль у масштабуванні технології брикетування на кількох ринках.

Наразі більшість заводів прямого відновлення використовують як сировину залізорудні окатки. Процес виробництва брикетів Vale є альтернативою процесу огрудкування з нижчими виробничими витратами, меншою інтенсивністю інвестицій та приблизно на 80% меншими викидами CO2.