Логістична донька MSC компанія Medlog купує найбільшого британського перевізника Maritime Transport, повідомляється в спільній заяві компаній, що беруть участь в угоді, пише ЦТС.

Maritime Transport оперує понад 30 щоденними залізничними сервісами, вісьма залізничними вантажними терміналами в Вейкфілді, Манчестері, Тілбері, Моссенді, Нортгемптоні, Тамворті, Бірмінгемі та Кегворті, автопарком, що налічує понад 1,6 тис. вантажівок.

Ціна угоди не опублікована, але аналітик Loadstar Алессандро Пасетті на підставі даних фінзвітності компанії оцінює її вартість в діапазоні від 300 до 500 млн фунтів стерлінгів (400-660 млн доларів).

За даними звітності материнської компанії Maritime Transport Maritime Group, виручка перевізника за 2023 рік склала 404 млн фунтів стерлінгів, операційний прибуток EBIT - трохи більше 20 млн фунтів.

MSC останнім часом не лише активно нарощує свій контейнерний флот, а й розвиває логістичний бізнес MedLog. Восени 2023 року MSC перемогла у тендері з приватизації контрольного пакету Renfe Mercancías, вантажного перевізника іспанського національного залізничного оператора Renfe, а також придбала близько 50% акцій приватного італійського оператора високошвидкісних залізничних перевезень Italo та створила СП з італійською державною залізницею залізничних вантажних перевезень між портами Італії та Європою.

Крім того, на думку Пасетті, бажання посилити Medlog за рахунок приєднання до неї Metrans є одним із ключових факторів, які змушують MSC боротися за міноритарний пакет гамбурзького термінально-логістичного оператора HHLA.