Європейський банк реконструкції та розвитку надав кредит у 70 млн євро групі компаній Nova ("Нова пошта") для фінансування інвестиційної програми на 2024 рік.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

Кредит виділяється на оновлення і розширення мережі групи.

"Кредит сприятиме реалізації довгострокової стратегії розвитку компанії, що передбачає трансформацію моделі обслуговування клієнтів, а також допоможе гарантувати безпеку працівників і клієнтів під час війни", - зазначив керуючий директор ЄБРР в Україні та Молдові Арвід Тюркнер.

Зокрема, "Нова пошта" планує побудувати понад 600 бомбосховищ для захисту персоналу та клієнтів.

За словами керуючої директорки Групи сталої інфраструктури ЄБРР Нандіти Паршад, за допомогою фінансування компанія зможе не лише підвищити безпеку, а й реалізувати проєкти реінтеграція ветеранів і розширення можливостей навчання для жінок.

ЄБРР зможе надати кошти в українських гривнях або євро, а також забезпечити гарантією від перших збитків у розмірі 10% від суми кредиту в рамках програми "Муніципальна інфраструктура та промислова стійкість" (UIF MIIR), уточнили в банку.

Участь ЄБРР допоможе компанії повернутися до роботи і підтримати на робочих місцях приблизно 3,5 тис. співробітників, зокрема тих, які служать у ЗСУ. Також банк за участю Багатостороннього донорського фонду ЄБРР "Дії на підтримку рівності та гендерної рівності" допоможе заповнити важливі вакансії, розширивши доступ до навчання і можливостей працевлаштування для жінок і тимчасово переміщених осіб, зазначено в повідомленні.