Талліннський порт у другому кварталі 2024 року отримав чистий прибуток у розмірі 4,1 млн євро на тлі зростання пасажиропотоку і стабілізації вантажопотоку, а також доходу, що виріс від фрахту криголама Botnica.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію адміністрації порту.

Оборот Талліннського порту у квітні-червні склав 32 млн євро, збільшившись на 10% у річному обчисленні, а квартальний прибуток склав 4,1 млн євро, збільшившись на 201%.

За перше півріччя оборот становив 60 млн євро (+4%), а прибуток - 9 млн євро (+32%)

Найбільший позитивний вплив на оборот у першому півріччі мало зростання доходу від фрахту криголама Botnica на 2,6 млн євро у зв'язку з більш раннім початком літніх робіт і від обслуговування поромної переправи з островами.

Доходи від обслуговування суден у порту знизилися на 1,2 млн євро у зв'язку із зменшенням кількості заходів суден у порт. Зниження числа заходів відбулося як у сегменті пасажирських та круїзних, так і вантажних суден.

"З урахуванням загальної глобальної ситуації та макроекономічного середовища, результатами можна бути задоволеним. Число пасажирів зросло, а в сегменті вантажопотоків ми спостерігаємо стабілізацію. Ми змогли скоротити операційні витрати і сподіваємось продовжувати в цьому дусі й надалі. У довгостроковій перспективі на діяльність підприємства позитивно вплинуть перемога у тендері на поромні послуги та укладення договору про фрахт криголама Botnica на п'ять наступних років", - зазначив голова правління Талліннського порту Вальдо Кальм.