Парламент Ізраїлю схвалив проект створення мережі метрополітену у міській агломерації Тель-Авіва (Гуш Дан). Цей найбільший за всю історію країни інфраструктурний проект вартістю 150 млрд шекелів (40,65 млрд доларів) передбачає будівництво трьох ліній загальною довжиною 150 км зі 109 підземними станціями та чотирма депо.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Перша діаметральна лінія М1 завдовжки приблизно 85 км із 62 станціями пройде з півночі на південь мегаполісу, друга М2 завдовжки 25 км із 22 станціями - зі сходу на захід.

Третя півкільцева М3 завдовжки 32 км із 25 станціями зв'яже перші дві лінії між собою.

Лінії метрополітену пройдуть територією 24 муніципалітетів і покращать транспортну зв'язок віддалених районів мегаполісу з центром. Вони доповнять трамвайну мережу міста, перша лінія якої почала працювати в серпні 2023 року і перевозить 100 тис. пасажирів на добу.

У місцях перетину ліній метро з маршрутами інших видів транспорту (автобуса, трамвая, залізниці) з'являться сім пересадочних вузлів.

Добовий пасажиропотік метрополітену прогнозується на рівні 2 млн осіб. Терміни будівництва та введення ліній в експлуатацію не вказуються.