Сьогодні, 12 червня, в Московській області впав літак Sukhoi Superjet 100. На борту знаходилися три члени екіпажу, які загинули.

Як пише ЦТС, про це повідомили в МНС рф.

За інформацією російських ЗМІ, повітряне судно вилетіло з Луховицького авіаційного заводу після ремонту. З огляду на дані сервісів відстеження авіатрафіку, літак виконував тестовий політ.

Повітряне судно було побудоване в 2014 році та експлуатувалося компанією "Газпром-Авіа". В 2023 році, за даними ЗМІ, цей літак став першим дослідним зразком, на якому росіяни експериментували з імпортозаміщенням частини комплектуючих.

Доповнено. Разом з тим, офіційні російські джерела цю інформацію заперечують. "Це не Sukhoi Superjet 100NEW-95. Він зараз проходить льотні випробування в районі Жуковського і готується заходити на посадку. Екіпаж на зв'язку. За попередньою інформацією, аварію зазнав борт однієї з цивільних авіакомпаній, який здійснював перегінний рейс. Пасажирів на борту не було" , - заявили російські офіційні особи.

"Під час польоту екіпаж подав сигнал лиха. Потім він був направлений у зону очікування і кілька хвилин випрацьовував паливо. При спробі заходу на посадку літак зник з екранів радарів", - сказав співрозмовник Інтерфакс.