Група компаній "Автострада" почне будувати метро на Виноградар у Києві в найближчі місяці власним коштом.

Про це пише ЦТС з посиланням на Ліга Бізнес.

Попередній підрядник на цій ділянці - компанія "Київметробуд" - отримала аванс на будівництво і поклала його на депозит. Суд визнав таке використання грошей місцевого бюджету нецільовим, а у грудні 2023 року КП "Київський метрополітен" у судовому порядку розірвало договір через незадовільні темпи будівництва.

Новий підрядник планує вийти на повний темп роботи у 2025 році.

"На першому етапі плануємо розпочати роботи власним коштом, без авансів, далі поступово будемо нарощувати темп, паралельно організуємо набір, навчання та перекваліфікацію персоналу. Ставимо перед собою задачу, щоб за умови належного фінансування, вийти у 2025 році на повний темп роботи в цілодобовому режимі на всіх ділянках будівництва. Загалом плануємо залучити понад 4000 працівників", - зазначив власник компанії Максим Шкіль.

До кінця літа "Автострада" збирається законтрактувати необхідне обладнання для будівництва метро, сума інвестицій становитиме понад 30 млн доларів.

Насамперед компанія планує вивчити, що встигли побудувати попередні підрядні організації. Також необхідно скоригувати проєкт у частині обсягів, виду робіт та їх вартості.

Компанія розраховує зробити дев'ять будівельних дільниць, які працюватимуть у цілодобовому режимі.

"Щоб не було зупинок будівництва, розраховуємо на кредитні кошти та власний обіговий капітал у межах 1 млрд грн - ці кошти будуть використовуватись на випадок, якщо в замовника буде затримка з фінансуванням. Це дозволить покривати короткі касові розриви та продовжувати роботи", - додав Шкіль.