Компанія Alstom відкрила у місті Хефей (провінція Аньхой, Китай) спільне підприємство Hefei Alstom Rail Transport Equipment (HATEE).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Новий завод займатиметься розробкою та виробництвом тягового обладнання та компонентів, управлінням проектами та технічним обслуговуванням поставленої продукції протягом її життєвого циклу.

Очікується, що через 8-10 років підприємство, яке планується вводити в дію поетапно, досягне проектних показників і випускатиме не менше ніж 1500 комплектів тягового обладнання на рік. Продукція заводу призначена насамперед для мережі метро Хефея, що інтенсивно розвивається, сумарна довжина ліній якої до 2025 року досягне 300 км. Наразі у місті триває спорудження семи ліній метро.

У липні 2023 року між Alstom та містом Хефей було підписано угоду про стратегічне співробітництво, а у вересні того ж року - угоду про інвестиційне співробітництво із зоною промислового розвитку Хефей Сіньчжань.

Спільне підприємство було зареєстроване у січні 2024 році. Передбачається, що у жовтні 2024 року воно розпочне випуск пробної продукції.