Мер Одеси Геннадій Труханов звернувся до Верховної Ради України із закликом законодавчо врегулювати використання комунальними підприємствами автобусів, переданих як гуманітарна допомога.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"В умовах блекаутів ці автобуси можуть замінити електротранспорт", - заявив Труханов.

За словами Труханова, в Одесі вже майже пів року простоюють 10 автобусів із низькою підлогою та всіма умовами для перевезення людей з інвалідністю, які передав місту Регенсбург.

Загалом в Україні понад 300 таких автобусів, які так само простоюють у комунальних підприємствах різних міст.

Річ у тім, що закон забороняє транспортним комунальним підприємствам отримувати прибуток від використання гуманітарних автобусів. "У цьому випадку - виконувати свою статутну діяльність. Хоча надавали їх саме для цього", - наголосив Труханов.

Він зазначив, що Мінвідновлення напрацювало відповідний законопроєкт щодо використання КП гуманітарних автобусів, минуло три місяці, а документ досі не розглянуто.

"Укотре, спільно з громадською організацією, що опікується людьми з інвалідністю, звертаємося до урядовців і парламентаріїв - пришвидшити процедуру підготовки й проходження законопроєкту про гуманітарні автобуси. Адже за нами стоять українці, які не залишили країну й працюють на її економіку. І потребують умов, щоб нормально пересуватися містом", - підсумував Труханов.