Талліннська транспортна компанія (TLT) з 1 листопада 2024 року припинить використовувати для пасажирських перевезень тролейбуси і тимчасово замінить їх на маршрутах автобусами.

Як пише ЦТС, про це перевізник столиці Естонії повідомив у своєму прес-релізі.

Згідно з угодою між Tallinna Linnatransport (TLT) і мерією міста, до надходження нових тролейбусів тролейбусний рух у Таллінні буде тимчасово замінено автобусним. Основною причиною називають зношеність наявного рухомого складу та інфраструктури, яка до кінця цього року вже не буде відповідати якості обслуговування компанії.

Ще однією причиною відмови від тролейбусів називають те, що у центральній частині міста ведуться будівельні роботи, які наступного року поступово паралізують рух тролейбусів.

Згідно з останніми дослідженнями задоволеності пасажирів, тролейбусний рух є високо оціненою послугою, тому TLT поставила собі за мету повернути тролейбуси в місто за кілька років. Планується закупівля 40 нових акумуляторних тролейбусів з опцією автономного ходу. Придбання нових тролейбусів є частиною більш широкого проєкту, метою якого є переведення громадського транспорту Таллінна на більш економічні та інноваційні рішення.

Парк талліннських тролейбусів складається з машин Solaris Trollino. На сьогодні в експлуатації налічується 43 одиниці. Найстаріші з них були отримані 21 рік тому, наймолодшим тролейбусам цьогоріч виповнилося 14 років.