ТОВ "ТАС-Дніпровагонмаш" виготовило 177 вагонів у січні–березні 2024 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Згідно з проміжною звітністю компанії, оприлюдненою в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), за звітний період випущено 177 вагонів. Це 28% обсягу загальноукраїнського випуску вантажних вагонів.

Реалізовано підприємством 157 вантажних вагонів (у першому кварталі 2023 року кількість не зазначалася) за середньою відпускною ціною 2,162 млн грн. Основні клієнти - ТОВ "Оверфуд", "Вестстар груп", "Укррос-транс".

За даними компанії, сума експорту становила 1,6 млн грн (0,4% в обсязі продажів).

"Російська агресія кардинально змінила вантажну базу залізничної логістики в Україні, і, як наслідок, вантажні перевезення скоротилися більш ніж удвічі. Найбільша питома вага скорочень припала на вантажі гірничо-металургійного, паливно-енергетичного комплексів і будівництво", - нагадали у компанії.

У "ТАС-Дніпровагонмаш" зазначили, що в першому кварталі поточного року на ринку вагонобудування тривало зниження попиту на вагони.

Серед причин - скасовані у 2021 році обмеження граничних термінів експлуатації вагонів, погіршення роботи зернового коридору в портах Великої Одеси через постійні загострення, блокада з боку учасників ринку агропродукції європейських країн західних прикордонних переходів, збільшення терміну обігу рухомого складу через брак тягового рухомого складу в АТ "Укрзалізниця" внаслідок значного зношення.

Цього року компанія планує інвестувати 100,2 млн грн у розвиток європейського напрямку (на придбання обладнання). Так, на перший квартал заплановано 4,8 млн грн інвестицій, другий квартал - 7,4 млн грн, третій - 62,8 млн грн, четвертий - 25,2 млн грн.