Служба відновлення в Житомирській області повідомила, що завершено встановлення обмежувальних знаків поблизу штучних споруд, що були зведені більше півстоліття тому та практично повністю вичерпали свою здатність утримувати великоваговий транспорт, пише ЦТС.

Обмеження по загальній масі та навантаженню на вісь введено на мостах та шляхопроводах, що перебувають в 4 та 5-му експлуатаційному станах, тобто споруда обмежено придатна чи непридатна до експлуатації та вимагає спеціального контролю за станом її елементів.

"Технічний стан обстежених фахівцями споруд вказує на поступове погіршення та втрату початкових фізико-механічних, хімічних і естетичних характеристик у зв’язку з терміном експлуатації", - йдеться в повідомленні.

Обмеження запроваджено з безпекових міркувань у зв’язку з обмеженим залишковим ресурсом придатності мостів та задля збереження споруд від стрімкого руйнування, оскільки на час воєнного стану й обмеженого фінансування немає можливості провести передбачені капітальні ремонти, чи запланувати ремонт аварійних мостів.

Спільно з підрядними організаціями постійно здійснюється обстеження та контроль за станом мостів.

У відомстві наголосили про дотримання вагових обмежень на штучних спорудах: На автошляху Н-02/М-06/ - Кременець - Біла Церква - Ржищів - Канів - Софіївка в населених пунктах Дерганівка, Ружин, Плоска;

На автошляху Р-49 Васьковичі-Шепетівка в селі Кутище;в селі Червоні Хатки на дорозі Т-06-01 Баранівка - Висока Піч;

В селі Дворище на дорозі Т-06-03/М-06/ - Пулини - Хорошів - /М-21/;

В селі Підлуби на дорозі Т-06-05 КПП "Майдан Копищанський" - Олевськ - Ємільчине - /Р-49/;

В селі Гринівці на дорозі Т-06-10 Любар - Хмільник - Лука-Барська - Нова Ушиця;

В населених пунктах Корнин, Морозівка, Костівці а/д Т-06-11 Ставище-Брусилів-Попільня;

В населених пунктах Вирля, Стара Гута, Першотравенськ на дорозі Т-06-12 Звягель-Полонне-Старокостянтинів. 

Загалом на балансі Служби відновлення в Житомирській області перебуває 180 мостів та шляхопроводів.